Landsrådet for norske ungdomsorganisasjonar har fått 1 488 400 kroner av Kommunal- og regionaldepartementet til kampanjen ”Stem 12. september 2011”. Landsrådet fikk i begynnelsen av september også 30 000 kroner i støtte fra Vest- Agder fylkeskommune til kampanjen. Unge velgere er en av gruppene som man erfaringsmessig ser har lavest valgdeltakelse. Ved valget i 2011 vil det være et spesielt fokus på unge velgere ettersom det vil bli gjennomført forsøk med stemmerett for 16 åringer, hvor blant andre Mandal kommune vil være en av forsøkskommunene.

- Det er viktig å få opp det politiske engasjementet blant ungdom. Eg meiner prosjektstøtte tilLiv Signe Navarseter Foto: SP LNU vil auke engasjementet blant unge. Berre 33 prosent av førstegongsveljarane nytta røysteretten ved førre lokalval. Eg vil ha fleire unge til valurnene, seier kommunal- og regionalminisiter Liv Signe Navarsete.

Landsrådet for Norges barne og ungdomsorganisasjoner er paraplyorganisasjonen for de norske barne- og ungdomsorganisasjonene og representerer 92 frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Organisasjonene representerer et bredt mangfold og omfatter alt fra orkester og speider til politisk og livssynsbaserte organisasjoner.


av Torkelsen, Jan H., publisert 8. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Kai Steffen Østensen Og Fredrik Jensen
  av jto, 14.09.18

  Interpellasjon om skeives levekår på Agder

  Les mer
 • Vidar Kleppe 2015
  av jto, 03.09.18

  Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe stiller en rekke spørsmål om kunstsilo-prosjektet

  Les mer
 • HKU På Hald
  av jto, 28.08.18

  Interessant besøk på Hald Internasjonale Senter

  Les mer