UNI Stiftelsen ga nylig 300.000 kroner til innredning av et fellesmagasin for Vest-Agder-museet. -Store deler av det kulturhistoriske gjenstandsmateriale i Lister regionen har vært oppbevart i gamle kulturhistoriske bygninger uten noe form for klimaregulering. Manglende økonomiske ressurser til å prioritere samlingene har over tid satt sine spor, og forholdene har også gjort det vanskelig å tilgjengeliggjøre samlingene for publikum. Vest-Agder-museet gleder seg nå over at de grunnleggende forutsetninger for å gjøre et godt samlingsarbeid i regionen er vesentlig forbedret , sier museumsdirektør Marianne L. Nielsen.

Museet disponerer i dag et større fjellanlegg på Lista som fungerer som museets fellesmagasin i den vestre delen av fylket. Vest-Agder fylkeskommune har bidratt med å tilgjengeliggjøre lokaler, samt sørget for oppussing og klimaregulering. UNI- stiftelsen har tidligere gitt tilskudd til innredning av fotomagasin, og supplerer nå med et større bidrag til innredning av magasinet for kulturhistorisk materiale. Dette betyr at magasinforholdene ved museene i Flekkefjord og på Lista får et betydelig løft.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer