Fylkesutvalget avholdt i forrige uke møte med den politiske og administrative ledelsen i Vennesla kommune. Det ble et svært konstruktivt møte som både fylkesordfører Thore Westermoen og ordfører Torhild Bransdal betegnet som meget nyttig og viktig. Da Bransdal kom inn på samarbeidsavtalen mellom fylkeskommunen og kommunen ga hun uforbeholden ros til samarbeidet. -Gå ut å se på Vennesla sentrum i dag og husk hvordan det tidligere var. Den utviklingen vi ser hadde ikke vært mulig uten det gode samarbeidet vi i Vennesla har med fylkeskommunen. Jeg er glad avtalen skal revideres og fornyes i år.

Bransdal opplyste videre at det ikke alltid er mulig for kommunene å ha kompetanse på alle fagområder. -Er det noe område vi mangler kompetanse på så ringer vi ofte til Vest-Agder fylkeskommune for å få hjelp. Og hjelpen får vi.

Bransdal kom også inn på Vennesla videregående skole. -Etableringen av Vennesla videregående skole var noe av det viktigste som skjedde i kommunen i forrige århundre, sa tidligere fylkesordfører og venndøl Niels-Otto Hægeland en gang. Det er en ren sannhet. Det er viktig at skolens tilbud opprettholdes og at de er i tråd med kommunens næringslivs behov for rekruttering. Det er et svært godt samarbeid mellom skolen og kommunen og tilbakemeldingene er klare på at det er en god skole både å gå på og jobbe på.

Bransdal var også opptatt av at Venneslas viktigste turistmål Setesdalsbanen må leve videre. -Det må være armslag for at en slik virksomhet kan drive med det den skal – å kjøre tog! Vi må få til en god løsning på samarbeidet mellom ansatte og frivillige. Det er viktig at alle gode krefter, deriblant fylkeskommunen og kommunen – er drivkrefter for en slik løsning, sa ordføreren.
Fylkesutvalget besøker Vennesla kommune

av admin, publisert 4. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer