”Eilert Sundt-prisen” er en ungdomsforskerpris for elevprosjekter i samfunnsfaglige programfag VG2 og VG3. I forbindelse med denne prisen, arrangerte Universitetet i Agder 25. november en elevdag for de videregående skolene i Agder på Gimlemoen i Kristiansand. 800 elever fra forskjellige skoler stilte. Det er Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap som har tatt initiativ til prisen, og som også skal stå for arbeidet med utdeling. Hensikten med prisen er å utvikle samarbeidet mellom UiA og de videregående skolene på Agder. Representanter for både Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommuner har deltatt i arbeidet med prisen, og vil også delta i det videre arbeidet.

Målgruppen for prisen vil være elever i videregående skoler på Agder. Den overordnede målsettingen er å etablere et tettere samarbeid mellom Universitetet i Agder og de videregående skolene. Gjennom det kan en oppnå følgende:

-Økt fokus på samfunnsfaglige problemstillinger i regionen
-Økt kompetanseoverføring mellom de ulike undervisningsinstitusjonene
-Økt samfunnsengasjement blant ungdom
-Økt fokus på forskning og høyere utdanning

Prisen

-Prisen består av en premie gitt en viss verdi,- samt et diplom signert av rektor ved UiA.
-Prisen deles ut på et fylkesting, hvor det blir satt av tid til å lage en høgtidelig ramme omkring selve seremonien. Gjestetaler (en statsråd) står for den formelle overlevering av prisen, sammen med UiA-rektor og fylkesordføreren.
-Prisvinnerne inviteres til en offisiell lunch.
-Oppgaven blir hederlig omtalt i Fædrelandsvennen, Agder og NRK.

Statutter

De som kan delta i konkurransen: Elever som tar programfag på VG2 og VG3. Forskningsprosjektet må ta utgangspunkt i læreplanmål knyttet til programfaget/-ene, og prosjektet skal være knyttet til regionen.

Den enkelte faglærer tilpasser deltagelse i konkurransen til planen i faget. Prosjektet skal skrives i grupper. Oppstart for forskningsprosjekt er høstterminen. Prosjektet skal være ferdig og innlevert innen 1. mars. Omfang på prosjektet er fra 5 til 10 A4-sider, pluss vedlegg.

Les omtale av prisen i Farsunds Avis

Kilde: Aust-Agder fylkeskommune

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. desember 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Valg - Liggende Format
  av cmd, 17.10.18

  Høring: Utkast til ny lokal inntaks- og formidlingsforskrift Agder

  Les mer
 • Kunnskapsminister Jan Tore Sanner
  av jto, 12.10.18

  Vil gi fylkeskommunene større ansvar for unge fra 16 til 24 år

  Les mer
 • Åpning Av Nybygg Paa Byremo Vgs
  av jto, 25.09.18

  Flott nybygg åpnet på Byremo videregående skole

  Les mer