Rett før jul fikk Vest-Agder museets avdeling på Kongsgård øst for Kristiansand sentrum en kjærkommen julegave. Da kom det melding om at DnB NOR har innvilget en søknad og støtter museets nye utendørsutstilling om spøkelse og overtro med 200.000.kroner -Dette er vi veldig glade for, og det vil sette enda mer fart på arbeidet med utstillingen "Det spøker på Kongsgård......." som vil åpne høsten 2011, sier mottakerne på museet..

Arbeidet med utstillingen er i gang. Naturexpo i Kristiansand er engasjert til å planlegge konkrete tiltak i friluftsmuseet.De første møtene er gjennomført, og tiltakene går ut på å finne plassering og leverandør for tekniske "illusjoner" mellom og i husene. Disse vil diskuteres fortløpende med museets driftsansvarlig for de antikvariske bygningene, og museets konservatorer som skal levere det faglige innholdet i prosjektet. Utstillingen vil åpne til høsten når det igjen er mørkt klokken 19.00 om kvelden og fortsatt varmt nok til at folk kan være ute i noen timer. Et konkret tidspunkt vil bli bestemt i løpet av noen uker.
Det spøker virkelig på Kongsgård

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. desember 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bokbussgul
  av nist16, 24.04.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer
 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer