Vennesla videregående skole har tidligere vunnet heder og ære i forbindelse med Holbergprisen i skolen. Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse innen humanistiske fag for elever i videregående skole. Den ble opprettet av Stortinget i 2003. Sju elever på skolen i Vennesla er i full gang med sitt bidrag til årets elevforskningsprosjekt i regi av Holbergprisen i skolen. Temaene for elevenes forskningsprosjekter er "Hekser og hekseprosesser" og "Syn på alternativ medisin".

Barbara Wendelbo
Barbara Wendelbo
I forrige uke fikk elevene besøk av Barbara Wendelbo fra Universitetet i Bergen. Hun har hovedansvar for Holbergprisen i skolen. Noen elever studerer gamle rettsprotokoller fra hekseprosessene, mens andre forsøker å skaffe seg en oversikt over hvordan synet på alternativ medisin er i dag i ulike aldersgrupper via spørreundersøkelser og dybdeintervju.


av admin, publisert 21. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer