Vennesla videregående skole har tidligere vunnet heder og ære i forbindelse med Holbergprisen i skolen. Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse innen humanistiske fag for elever i videregående skole. Den ble opprettet av Stortinget i 2003. Sju elever på skolen i Vennesla er i full gang med sitt bidrag til årets elevforskningsprosjekt i regi av Holbergprisen i skolen. Temaene for elevenes forskningsprosjekter er "Hekser og hekseprosesser" og "Syn på alternativ medisin".

Barbara Wendelbo
Barbara Wendelbo
I forrige uke fikk elevene besøk av Barbara Wendelbo fra Universitetet i Bergen. Hun har hovedansvar for Holbergprisen i skolen. Noen elever studerer gamle rettsprotokoller fra hekseprosessene, mens andre forsøker å skaffe seg en oversikt over hvordan synet på alternativ medisin er i dag i ulike aldersgrupper via spørreundersøkelser og dybdeintervju.


av admin, publisert 21. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer
 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer