Vennesla videregående skole har tidligere vunnet heder og ære i forbindelse med Holbergprisen i skolen. Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse innen humanistiske fag for elever i videregående skole. Den ble opprettet av Stortinget i 2003. Sju elever på skolen i Vennesla er i full gang med sitt bidrag til årets elevforskningsprosjekt i regi av Holbergprisen i skolen. Temaene for elevenes forskningsprosjekter er "Hekser og hekseprosesser" og "Syn på alternativ medisin".

Barbara Wendelbo
Barbara Wendelbo
I forrige uke fikk elevene besøk av Barbara Wendelbo fra Universitetet i Bergen. Hun har hovedansvar for Holbergprisen i skolen. Noen elever studerer gamle rettsprotokoller fra hekseprosessene, mens andre forsøker å skaffe seg en oversikt over hvordan synet på alternativ medisin er i dag i ulike aldersgrupper via spørreundersøkelser og dybdeintervju.


av admin, publisert 21. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer
 • Kokkekonkurranse På Sam Eyde Vgs.
  av jto, 12.11.18

  Imponerende kvalitet på kokke- og servitørkonkurranse for lærlinger

  Les mer