Det påpekes at nasjonalt styringsnivå binder opp mye av tiden til skoleledere, lærere og andre i skolen. KS er opptatt av å gi lokale skoleeiere større mulighet til å utvikle egen skoleeierrolle basert på faglig kunnskap og bredt samarbeid mellom politisk, administrativt og fagprofesjonelt nivå.
KS ønsker en videreutvikling av innholdet i rektorutdanningen som i større grad involverer kommunale og fylkeskommunale skoleeiere. Dette for å sikre at opplæringstilbudet dekker deres behov for kompetanse. KS har fremmet forslag om en desentralisert rektorskoleutdanning slik at flere får delta og det hadde vært lettere å forankre utdanningens innhold i kommunale og regionale behov.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer
 • Kokkekonkurranse På Sam Eyde Vgs.
  av jto, 12.11.18

  Imponerende kvalitet på kokke- og servitørkonkurranse for lærlinger

  Les mer