Det påpekes at nasjonalt styringsnivå binder opp mye av tiden til skoleledere, lærere og andre i skolen. KS er opptatt av å gi lokale skoleeiere større mulighet til å utvikle egen skoleeierrolle basert på faglig kunnskap og bredt samarbeid mellom politisk, administrativt og fagprofesjonelt nivå.
KS ønsker en videreutvikling av innholdet i rektorutdanningen som i større grad involverer kommunale og fylkeskommunale skoleeiere. Dette for å sikre at opplæringstilbudet dekker deres behov for kompetanse. KS har fremmet forslag om en desentralisert rektorskoleutdanning slik at flere får delta og det hadde vært lettere å forankre utdanningens innhold i kommunale og regionale behov.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer