Bystyret i Flekkefjord sa torsdag ja til å bygge kultursenter i Flekkefjord. Total prislapp er på 149 millioner kroner. Det er et historisk vedtak. Det er snart 40 år siden planleggingen startet. Det kommunale bidraget vil være på 35 millioner kroner. Det legges opp til at resten av kostnaden skal finansieres gjennom statlige og fylkeskommunale tilskudd samt innsamlede midler fra Flekkefjord Smaabyselskap.

Bystyret forutsetter at kultursenteret skal realiseres innenfor de økonomiske rammene og at kommunens låneopptak blir på ca. 35 millioner kroner, i tillegg til en garanti på 10 millioner kroner som er statens andel av prosjektet. Det forutsettes videre at den eksterne finansieringen er minst på et nivå som gjør at kommunens låneopptak ikke i vesentlig grad overskrider 35 millioner kroner, heter det i vedtaket.
Bystyret bestemte videre at det skal engasjeres prosjektleder for det videre arbeidet.
Flekkefjords nye kultursenter

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer