Små og store møtte opp da Vest-Agder-museet Kristiansand arrangerte sin årlige hesjedag siste torsdag i juni. Entusiastiske barn fikk se erfarne gårdskarer vise fram og lære bort gamle kunster som å slå gress med ljå, samt å sette opp hesjer med staur og ståltråd. Barna, sammen med de voksne, fikk også en god innføring i hvordan man hesjer. Ungene syns det var skikkelig stas å få være med og iveren for delta var stor. Ingen bensindrevne, batteri- eller strømdrevne hjelpemidler, bare rå arbeidskraft.

av Tekst og bilder: Eva Aastrup Lia, publisert 1. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Pengeseddelbunke
  av jto, 22.05.19

  Vel 6,5 spillemiddelmillioner til nærmiljøanlegg i Vest-Agder

  Les mer
 • Setesdalsbanen Sommeren 2019
  av jto, 15.05.19

  Sesongåpning på Setesdalsbanen

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer