Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene har innsendt en interpellasjon til fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) om kjøp av gjesteelevplasser i andre fylker. Bakgrunnen er slik det fremgår i innledningen at: ”Et stort klassisk musikktalent fra Kristiansand, som trenger skoleplass i Oslo ved Foss videregående for å videreutvikle seg, har av fylkeskommunen og klagenemda fått nei til å ta tredjeåret ved denne skolen som har et tett samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt, som er avgjørende for eleven kan videreutvikle sitt store talent.”

Kleppe skriver videre at.”Årlig kjøper Vest-Agder fylkeskommune cirka 100 gjesteplasser i andre fylker. Demokratene mener at fylkeskommunen gjennom en politisk avklaring i Vest-Agder fylkesting snarest om nødvendig - må fatte vedtak som gjør at 17-åringen kan få gjesteelevplass ved Foss Videregående skole. Er fylkesordføreren enig med Demokratene i dette?"

av admin, publisert 5. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer