-Innsatsen for skipet hos både politisk og administrativ ledelse i Vest-Agder fylkeskommune har vært stor gjennom årene siden 1995. Det er fra vår side bevilget totalt 8 millioner til selve restaureringen. Sist nå i år som partner i et stort spleiselag for å få arbeidet fullført. I vårt arbeid

Kongen, fylkesordføreren og styrelederen
Kong Harald, fylkesordfører Terje Damman og styreleder Rolf Hugo Williamsen overværer dåpen av Hestmanden.
med restaureringsprosjektet har vi hatt et godt samarbeid både med Miljøvern- og Kulturdepartementet, Riksantikvaren og Kristiansand kommune, påpekte fylkesordføreren.

-Det er investert mye for å få Hestmanden ferdig restaurert og mange har sikkert meninger om det. Men Vest Agder fylkeskommune oppfatter det som en forpliktelse å ta vare på kulturarven - i dette tilfellet eneste gjenværende skip fra Nortrashipsflåten. Slike kulturminner er ofte en kilde til opplevelse, kunnskap og bruk og i noen tilfeller også verdiskaping og næringsutvikling.

-Dette er en stor dag for alle våre krigsseilere, men også for hele nasjonen. Et unikt minnesmerke og en viktig del av vår stolte sjøfartshistorie er i dag gjendøpt og har funnet en god og naturlig liggeplass her ved kaia, sa Terje Damman.

Han opplyste også at som et ekstra minne fra denne dagen vil Vest Agder fylkeskommune ettersende en mappe til krigsseilere med minner fra denne dagen med blant annet fotografier, taler og deltakerbekreftelse.


av Torkelsen, Jan H., publisert 22. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer