Steffan Strandberg, filmregissør:

Steffan Strandberg (f.1969) er født, oppvokst og bosatt i Kristiansand. Han er utdannet ved European Film College (EFC) og Film- og TV akademiet i Oslo. Strandberg har jobbet aktivt som regissør av flere kortfilmer og dokumentarer siden 1996. Han var regiassistent på den prisvinnende dokumentaren Alt om min far (2002). Dokumentaren 7. himmel (2003) som Strandberg regisserte, oppnådde visninger både i Canada og Amsterdam. Han har også regissert en rekke mini-dokumentarer for Metropol TV og NRK. Eddi Stargazer’s film manual var blant annet nominert til Gullruten i 1999.

Filmregissøren står bak novellefilmen Himmelen bak huset som vant hovedprisen på den prestisjefylte Chicago International Children’s Film Festival 2011. Vinneren vil få muligheten til å bli Oscar-nominert. Filmen er basert på Gaute Heivolls barnebok. I tillegg til å være regissør, var Strandberg i samarbeid med Trond Arntzen, også manusforfatter.


av Macdonald, Cheryl, publisert 25. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Pengeseddelbunke
  av jto, 22.05.19

  Vel 6,5 spillemiddelmillioner til nærmiljøanlegg i Vest-Agder

  Les mer
 • Setesdalsbanen Sommeren 2019
  av jto, 15.05.19

  Sesongåpning på Setesdalsbanen

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer