Statistisk sentralbyrå har fulgt ungdommene som begynte på videregående opplæring i 1999– 2000 og ikke gikk videre på høyere utdanning. Ni år senere har byrået undersøkt hvordan ungdommene har klart seg i arbeidslivet. Resultatet viser at bare 54 prosent av ungdommene som droppet ut etter ett år, var i arbeid i 2008. På samme tid var 87 prosent av ungdommene med fullført videregående utdanning i arbeid, skriver Bergens Tidende.

-Ungdomsledighet er en livsfarlig lidelse, både for samfunnet og på det personlige plan. Er man uten arbeid lenge i ung alder, blir det gjerne enda vanskeligere å få seg jobb senere. Det har sånn sett en alvorlig langsiktig effekt, sier sosiolog Ottar Brox til Bergens Tidende.


av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer