Vest-Agder fylkeskommune, har sammen med naboen i øst, mottatt takk fra NHO Agder for at de to fylkeskommunene nå oppretter opplæringstilbud i Betongfag i hele Agder. Fra høsten 2013 starter det opp tilbud i Betongfag i Arendal og Lister, i tillegg til allerede eksisterende tilbud i Kristiansand. Det er utrolig bra at fylkeskommunene tar signalene om rekrutteringsbehov fra byggenæringen og følger opp dette, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder, som også er leder av yrkesopplæringsnemnda i Vest-Agder.

EBA – Byggopp, som er opplæringskontoret for entreprenørfirmaene på Sørlandet, har sammen med NHO Agder vært en viktig pådriver for å få dette til. Daglig leder Knut Erik Kjørstad i Byggopp Agder sier at det er et stort behov for betongfagarbeidere. – Og i byggenæringen ønsker vi å satse på norske ungdommer, men da må de få en motiverende og god utdanning.

Lærling i bedrift
Opplæringstilbudet 1+3 Betongfag utvikles i samarbeid med Byggopp, og innebærer at det inngås lærekontrakt for tre år i bedrift etter fullført første år på Vg1 Bygg- og anleggsteknikk i videregående skole. I løpet av læretiden gis det undervisning i aktuell teori ved Blakstad videregående skole, Tangen videregående skole og Lister videregående skole.

Søknadsfrist 1. mars
Opplæringstilbudet søkes gjennom fylkeskommunene, og det er en forutsetning at søkerne er motivert for lærekontrakt med praktisk arbeid i bedrift. 1+3 Betongfag vil også være et godt tilbud for såkalte voksenlærlinger.

Agder satser på fleksibel fagopplæring
Dette gjelder ungdom som inngår en lærekontrakt med lærebedrift om fleksibel fagopplæring.

Kompetanserådgiver Fred Skagestad fra NHO
Kompetanserådgiver Fred Skagestad fra NHO.
Lærlingene arbeider i bedrift med praktisk opplæring og tilhørende teoriundervisning. Et godt eksempel på dette er nettopp 1 + 3 ordningen i Betongfag på Sørlandet, hvor lærlingene er tre år på lærekontrakt i bedrift.

Mange ungdommer er motivert for arbeid i bedrift på et tidligere tidspunkt enn det som hittil har vært vanlig. Gjennom prosjektet Ung arbeidsglede – Unge forbilder vil de aktuelle samarbeidspartnerne få frem flere slike læreplasser for fleksibel fagopplæring, avslutter Fred Skagestad i NHO Agder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. januar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer