-Jeg er ydmyk overfor oppgaven, men gleder meg, sier Stein A. Ytterdahl, som før helgen ble ansatt som ny rådmann i Trondheim av et enstemmig bystyre. Han går til Trondheim kommune fra jobben som direktør ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand, hvor han bare har vært noen få måneder. Han tiltrådte direktørstillingen etter at han gikk av som ordfører i Farsund i forbindelse med fjorårets kommunevalg. Ytterdahl er tilbudt stillingen I Trondheim på et åremål på seks år.

Ytterdahl har bred erfaring fra næringslivet, opplyser Farsunds Avis. I tillegg til fireårsperioden som Farsunds-ordfører har han hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv. Han har hatt sjefstitler hos Elkem i Sauda og i Farsund, Norsk Hydro, Handelshøyskolen BI, Bredero Price, Statoil og Boliden Odda. I månedene før han ble ordfører i Farsund, jobbet han som konsulent med forretnings- og organisasjonsutvikling som virkefelt. Ytterdahl er utdannet ingeniør ved NTH i Trondheim. Han har tilleggsutdanning i pedagogikk og lederutvikling.
Stein A. Ytterdahl er for tiden også politisk aktiv. Han er representant for AP i Farsund bystyre. I Vest-Agder fylkeskommune er han AP's andre vararepresentant til fylkestinget og første vararepresentant til hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. januar 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Politikk

 • FT-web 231018
  av jto, 18.10.18

  Følg fylkestingets oktober-møte live på web

  Les mer
 • Hestmanden på Silokaia
  av jto, 10.10.18

  Interpellasjon om drift- og vedlikeholdsmidler til museumsskipet Hestmanden

  Les mer
 • Steinar B Andersen 2015
  av jto, 26.09.18

  Interpellasjon om strategi- og handlingsplan for fiskeri og maritime næringer i Agder

  Les mer