-Jeg er ydmyk overfor oppgaven, men gleder meg, sier Stein A. Ytterdahl, som før helgen ble ansatt som ny rådmann i Trondheim av et enstemmig bystyre. Han går til Trondheim kommune fra jobben som direktør ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand, hvor han bare har vært noen få måneder. Han tiltrådte direktørstillingen etter at han gikk av som ordfører i Farsund i forbindelse med fjorårets kommunevalg. Ytterdahl er tilbudt stillingen I Trondheim på et åremål på seks år.

Ytterdahl har bred erfaring fra næringslivet, opplyser Farsunds Avis. I tillegg til fireårsperioden som Farsunds-ordfører har han hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv. Han har hatt sjefstitler hos Elkem i Sauda og i Farsund, Norsk Hydro, Handelshøyskolen BI, Bredero Price, Statoil og Boliden Odda. I månedene før han ble ordfører i Farsund, jobbet han som konsulent med forretnings- og organisasjonsutvikling som virkefelt. Ytterdahl er utdannet ingeniør ved NTH i Trondheim. Han har tilleggsutdanning i pedagogikk og lederutvikling.
Stein A. Ytterdahl er for tiden også politisk aktiv. Han er representant for AP i Farsund bystyre. I Vest-Agder fylkeskommune er han AP's andre vararepresentant til fylkestinget og første vararepresentant til hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. januar 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Politikk

 • Vidar Kleppe 2015
  av jto, 26.07.18

  Vidar Kleppe med interpellasjon for å få sikret farlig veistrekning ved Mandal

  Les mer
 • Fishing For Litter
  av jto, 26.06.18

  God ide å søke om å få "fishing for litter" etablert også i Vest-Agder

  Les mer
 • Benedicte -Limmesand -Hellestø
  av jto, 25.06.18

  Fylkesordføreren er åpen for en mer inkluderende ansettelsespolitikk

  Les mer