-Etter flere års fokus på menneskene som bodde på herregården Gimle på 1900-tallet, har vi nå oppsummert nye opplysninger i en publikasjon om gårdens siste eier, Titti Arenfeldt Omdal (1896 - 1982). Ottilia Arenfeldt Omdal, kalt Titti, ble født inn i en rik og kjent familie som hadde sterke røtter i en dansk adelsslekt. Mens barndommen og ungdomstiden var preget av en beskyttet oppvekst med mange tjenere, tvang en trang økonomi henne senere i livet til å jobbe hardt for å holde gården i familiens eie, skriver Kathrin Pabst i en bokomtale på nettsidene til Vest-Agder museet.

Hvordan artet nå Tittis liv seg og hva fylte arbeidsdagene? Hvordan gikk det med gården i økonomisk vanskelige tider, og hva måtte til for å kunne holde gården i familiens eie? Hvordan håndterte hun overgangen fra et beskyttet liv med mange tjenere til en arbeidsrik hverdag med bare få gode hjelpere? Dette er noen av spørsmålene som tas opp i boken.
Les artikkelen her.
Bokomslag - Jeg har vært gift med Gimle

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. januar 2012 | Skriv ut siden