-Da Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand ble offisielt åpnet fredag 6. januar, fikk hele Norge se hvor store muligheter som finnes ved å bygge i tre. – Imponerende. Dette bygget har en arkitektur å være stolt av. Utformingen av Kilden viser at tre både er et vakkert og spennende materiale også i store signalbygg sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Kulturbygget er Sørlandets nye landemerke, og fasaden preges av en 4000 m2 stor bølgevegg i sørlandsk eik - Sørlandets eget treslag.

-Det er virkelig gøy at man har greid å bygge bølgeveggen i eik fra Sørlandet. De som har våget å

Lars Peder Brekk
Lars Peder Brekk
satse på denne spennende og spesielle nyskapingen, fortjener honnør, sier Brekk.

Bølgeveggen som speiler seg i sjøkanten har fått mye positiv omtale både innenlands og utenlands. I det enorme puslespillet av eikespiller er det ikke mindre enn 25.000 komponenter, og ingen er like. Ved hjelp av avansert digitalisering har man her tatt i bruk tre på nye og innovativ måte.

Trebasert Innovasjonsprogram, Innovasjon Norge har støttet utviklingsprosjekt hos Trebyggeriet AS i digitalisering av komplekse geometri som er benyttet inn i byggeprosjektet


av Torkelsen, Jan H., publisert 10. januar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer