Fylkesutvalget skulle normalt ha valgt fylkeskommunens representant til Stiftelsen Setesdalsbanen i begynnelsen av denne fireårige valgperioden. Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet imidlertid nylig å endre denne praksisen og at det nåværende styret for Stiftelsen Setesdalsbanen velges til å sitte ut 2012. Bakgrunnen er at Stiftelsen Setesdalsbanen er inne i en turbulent situasjon ettersom styret i Vest-Agder-museet IKS har varslet oppsigelse av konsolideringen med Stiftelsen Setesdalsbanen. Det pågår forhandlinger om den fremtidige driften, og eventuelle avklaringer mellom de to nevnte styrene.

Hovedutvalget valgte dermed å følge opp en anbefaling fra administrasjonen i fylkeskommunen om å reoppnevne representantene som besitter vervene nå fra fylkeskommunen inntil situasjonen har blitt avklart. Begrunnelsen for dette er at de representantene som nå sitter der er kjent med situasjonen og saken, og vil være best i stand til å håndtere saken som pågår på en god måte.

Hovedutvalget besluttet i tillegg at fylkesrådmannen får fullmakt til å oppnevne styremedlemmer på vegne av fylkeskommunen fra 2013.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer