I en interpellasjon i fylkestinget i dag viste gruppeleder for Frp Christian Eikeland til at fullriggeren Sørlandet innen april skal gjennom en omfattende sertifisering og klassifiseringssjekk. Hvis ikke ”Sørlandet” passerer denne sjekken, vil den risikere å bli ”avskiltet.. For å opprettholde nåværende klassifiseringen trenger skipet 37,5 millioner kroner til rehabilitering for å kunne seile i sin originalstand etter 1925 klassifiseringen. Eikeland spurte om fylkesordføreren vil ta initiativ til et spleiselag mellom Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og eventuelt andre aktører, for at behovet for en full rehabilitering av skipet fullfinansieres og at skipet fortsatt kan seile i sin originalstand. Samtidig ville han vite om fylkesordføreren vil sette denne saken på dagsorden så raskt som mulig.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer