Fylkestingene i Vest- og Aust-Agder er i dag samlet til et felles møte i Lyngdal. Ved møtets start i dag stilte de to fylkestingene seg enstemmig bak en uttalelse knyttet til støyproblematikk fra et skytefelt i Evje og Hornnes kommune: "Fylkestingene i Aust- og Vest-Agder ser at det pågår en konflikt om Evjemoen skyte- og øvingsfelt mellom kommunen og Forsvaret. Fylkestingene oppfordrer Forsvaret til å ta nødvendig ansvar for ikke å stoppe utviklingen i Evje og Hornnes kommune, og for å sikre Forsvarets tilstedeværelse på Sørlandet. Det er helt urimelig å pålegge en kommune å dekke utgifter for en støy/ forurensning som Forsvaret selv er årsaken til."

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer