Er du interessert i historie, liker du å formidle kunnskap og er du glad i å omgås mennesker? Da er dette sommerjobben for deg! Vest-Agder-museet Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal og Vigeland Hus søker omvisere for sommersesongen 2012 samt for tilkalling resten av året. Det søkes etter deg som helst er over 17 år, er glad i å omgås mennesker, er ryddig og pålitelig. Du bør beherske engelsk godt, og gjerne også tysk eller andre fremmedspråk. Du må også være historieinteressert! Opplæring blir gitt. Arbeidsperiode og lønn etter avtale. Museumspraksis gir verdifull erfaring for fremtiden! Søknadsfristen er 29. mars.

Vest-Agder-museet Mandal ligger i den ærverdige gamle kjøpmannsgården Andorsengården sentralt i Mandal. Museet består av sjøfarts- og fiskeriavdeling, draktsamling og ei stor malerisamling med arbeider av flere av byens store kunstnere. Det tilbys blant annet aktiviteter for barn, omvisninger og demonstrasjon av en Marna-motor i fiskeriavdelingen.

Vigeland Hus er brødrene Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Huset består også av farens snekkerverksted. Grafikkverksted for barn, Emanuel Vigeland-utstilling og en enkel kafé er noe av det som tilbys publikum i denne avdelingen.

Sjølingstad Uldvarefabrik Foto Bård Løken
Sjølingstad Uldvarefabrik Foto Bård Løken
Vest-Agder-museet Sjølingstad Uldvarefabrik er en levende museumsfabrikk hvor museet fortsatt produserer ullvarer på de gamle maskinene. Fabrikkanlegget er unikt i nasjonal og internasjonal målestokk. Museet tar imot grupper på omvisning og ullverksted i fabrikken, og har et publikumsmottak med museumsbutikk, kafé og utstillingslokale.

Ved alle avdelingene trenges dyktige omvisere til sommersesongen 15.juni til 20. august. Felles for stillingene er publikumskontakt hvor samtlige skal ha omvisninger og instruere i barneaktiviteter. Omvisere på Sjølingstad Uldvarefabrik skal i tillegg betjene publikumsmottak med museumsbutikk og enkel kafé, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Spørsmål kan rettes til formidlingsleder Judith Seland Nilsen eller avdelingsleder Sylvi Sørensen på tlf. 38 25 60 23.

Søknadsfrist er 29. mars. Skriv i søknaden hvor du aller helst vil jobbe, og hvilke uker du er ledig.

Søknad med CV og eventuelt attester sendes til sjolingstad@vestagdermuseet.no, eller Vest-Agder-museet Sjølingstad Uldvarefabrik, Sjølingstad, 4513 Mandal.


av Torkelsen, Jan H., publisert 27. mars 2012 | Skriv ut siden