Kommunal- og regionaldepartementet har utvikla det nye valadministrasjonssystemet EVA. Det blir eigd, drifta og forvalta av staten. Dette vil gje meir openheit og god demokratisk kontroll. Alle kommunane og fylkeskommunane vil få tilbod om å bruke dette systemet ved valet i 2013 utan lisenskostnader eller innkjøpsprosessar. Systemet blei utvikla til valet i 2011. Då blei det testa ut av dei ti e-val-kommunane i tillegg til Møre og Romsdal fylkeskommune. Erfaringane var gode.

Systemet vil ha funksjonar som er kjende frå andre slike system. Det skal kunne brukast til alt frå manntalsføring, å registrere og godkjenne listeforslag, oppteljing av røyster til valoppgjer, føring av valprotokollar og rapportering til media. Systemet opnar også for nye moglegheiter, som til dømes elektronisk avkryssing i manntalet. Ein vil også kunne hente ut informasjon til veljarane om opningstider, vallokale og manntalsopplysingar.

No ventar omfattande opplæring av valmedarbeidarar landet rundt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. april 2012 | Skriv ut siden

Vidar Kleppe
Vidar Kleppe
Kleppe viser til at TT-ordninga er en fylkeskommunalt finansiert transportstøtteordning for mennesker med et varige bevegelseshemminger som gjør det vanskelig for dem å bruke offentlig transport. -TT-kort utløser en økonomisk støtte i form av verdikuponger på 180 og 250 "klipp", som kan brukes til transport med drosje. Ettersom mange opplever at TT-kortene tømmes raskere enn vanlig denne vinteren - er det er snakk om en ekstraordinær situasjon som nå krever politisk handling, skriver Kleppe i interpellasjonen.

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer