Stine Jepsen, som er butikkslakterlærling hos ICA Maxi på Lund i Kristiansand, vant i går Sørlandsmesterskapet i kjøttfag. Hun er direkte kvalifisert til Norgesmesterskapet som går av stabelen under matfestivalen ”Matstreif” på Rådhusplassen i Oslo 14. september. På andre plass som er skoleelev på Vg2 Matfag på Strømsbu videregående skole i Arendal. Hun har mulighet til å kvalifisere seg til NM hvis hun når opp på poeng. Det blir først klart etter 23.mai når resultatene fra de resterende regionale mesterskapene rundt i landet foreligger. Sørlandsmesterskapet ble arrangert på Tangen videregående skole i Kristiansand. Skolen hadde lagt til rette for en flott gjennomføring.

Sørlandsmesterskapet i kjøttfag er en åpen konkurranse for alle som er under utdanning i kjøttfaget, og er en regional uttakskonkurranse i Agder. Dommere er blant annet fra ”Kjøttbransjens elitelag” og arrangementet blir støttet av NHO-Mat og Landbruk. Sponsor og leverandør av råvarene til Sørlandsmesterskapet 2012 var T.T. Eikestøl Eftf. I Søgne.

Opplæringskontoret for mat og servicefag Agder, som er bransjenes lokale rekrutteringsorgan- og kvalitetssikringsverktøy i fagutdanningssammenheng, arrangerer Sørlandsmesterskapet for lærlinger hvert år. Arrangementet gjennomføres annen hvert år i henholdsvis Aust- og Vest-Agder.


av Torkelsen, Jan H., publisert 13. april 2012 | Skriv ut siden