Sommerutstillinger ved Vest-Agder-museet Mandal er i år Gull i veggane av Torild Ankersdatter Fossnes og Rekonstruksjoner av Franz Schmidt. Utstillingene kan sees på museet i hele sommer, men de som ikke klarer å vente, kan få en snikkikk allerede lørdag 26. mai. Da holder Torild Fossnes et spennende foredrag om prosessen med å rekonstruere fillene som ble funnet på gården Tveit i Tovda. Fillene hadde vært brukt som isolasjonsmaterialer rundt dører og vinduer og ble avdekket da gården skulle restaureres. Spesielt med funnet er fragmentene etter barneklær. Kildematerialet avdekker et stort mangfold når det gjelder materialer og bånddekor. Torild har sydd opp en rekke drakter som baserer seg på det hun fant i vinduskarmene på Tveit.

Utstillingen Gull i veggane inneholder både draktdelene som ble funnet, draktene som ble rekonstruert og foto av plaggene.
Utstillinga Rekonstruksjoner er tidligere vist på Sjølingstad Uldvarefabrik. Tekstilkunstner Franz Schmidt har med utgangspunkt i arkivmateriale fra Sjølingstad rekonstruert gamle dressstoffer. Siw So Hee Steinaa har sydd nye plagg av stoffene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. mai 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer