For kort tid siden mottok Vest-Agder-museet en hyggelig melding om at Sparebankstiftelsen DNB NOR hadde besluttet å gi museet en gave på 100.000 kroner til robåter og tilrettelegging i den nye museumshavnen på Odderøya. Sparebankstiftelsen  mottok i vår cirka 2900 søknader, men langt fra alle fikk støtte. Det var derfor svært hyggelig for Vest-Agder-museet å få innvilget noen av de midlene museet søkte om. Vest-Agder-museet skal som kjent etablere nytt museum på Odderøya, med blant annet museumshavn og utstillingsbygg i Nodeviga.

I fjor startet publikumstilbudet i form av en flytende båtutstilling med klassiske plastbåter. Utstillingen blir videreført også i sommer, i tillegg blir det i hele juli aktiviteter for små og store i Lille Nodeviga. I perioden fra 1. til 31. juli fra klokken 12.00 til 17.00 vil små og store kunne finne artige ting å gjøre i Lille Nodeviga. Ulike aktiviteter knyttet til det maritime, robåter som kan lånes, samt utstillingen Feber og Fellesskap som vises i den lille garasjen ved siden av kajakklubbens lokale vil museet tilby både fastboende og turister.
Senere på sommeren, lørdag 25. august blir det Plastikk 2012 - da gjentas museumsregattaen for klassiske plastbåter, som både vil være et vakkert skue på land og veldig artig for de som deltar med egne klassiske plastbåter.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. juni 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer