De siste dagene har statsministeren, flere andre statsråder og partiledere deltatt i folkemøter og debatter under Arendalsuka. Det er første gang uka arrangeres. Det skjer etter modell fra den svenske Almedalsuka. Ambisjonen for arrangementet er et ønske om å skape en ny nasjonal arena hvor mennesker med interesse for politikk og samfunn kan møtes til debatt og dialog. Også de politiske partiene og en rekke organisasjoner får profilert seg og presentert sine synspunkter og innspill på stands, i møter og debatter. Det hele blir nærmest en politisk smeltedigel og byttebørs for politiske budskap.

Et slikt arrangement er også en vitamininnsprøyting for den politiske virksomheten på Sørlandet.

Arendalsuka Kommunalministeren intervjues av TV2
Kommunalministeren intervjues av TV2.
Her kommer lokale og regionale politikere i tett dialog med ledende beslutningstakere. Det skaper mulighet for å så argumenter, tanker og ideer. Det gir også mulighet for å spre økt innsikt om Sørlandet. Det store presseoppbudet gir også Sørlandet oppmerksomhet, mediefokus og markedsføringsgevinster.

Arrangørene ønsker at Arendalsuka skal bli en årlig begivenhet som vil vokse seg stor og bli til et mangfold hvor alle som kan bidra til vekst og fremgang i samfunnet finner en plass og en rolle. Det er også et håp om at Arendalsuka kan bli vertskapsby for åpningen av den norske valgkampen annethvert år.

Vest-Agder fylkeskommune er en av flere samarbeidsparter bak arrangementet.

Arendalsuka Partilederdebatt i Arendal kulturhus
Kulturhuset var overfylt av tilhørere på partilederdebatten.

Arendalsuka Ruspolitisk debatt på Torvet
Mange lot seg engasjere av en ruspolitisk debatt på Torvet.
Arendalsuka Eu-debatt på Kanalplassen
Gamleredaktøren i Agderposten Stein Gauslaa ledet en frisk EU-debatt på Kanalplassen.
Arendalsuka Politisk gågate
En politisk gågate i Pollen ble et treffpunkt for uformelle møter og samtaler.

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. august 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer