Oslo kommune vil søke Utdanningsdirektoratet om å få innføre et tak på fravær i videregående skole, skriver NTB i en nyhetsmelding. Hovedstaden vil ha en forsøksordning som kan innføres neste høst. I 2009 fratok kunnskapsminister Kristin Halvorsen skolene muligheten til å ha en grense for høyt fravær. Flere skoler praktiserte en slik grense selv om slike regler aldri var blitt vedtatt av myndighetene, skriver Aftenposten. Oslos skolebyråd Torger Ødegaard peker på at det er en nær sammenheng mellom fravær og frafall i skolen, og ønsker en 15-prosentgrense for fravær.

Byråd Ødegaard uttaler at det er viktig at skolen sender et tydelig signal om at det ikke er fritt frem for fravær verken på skolen eller i arbeidslivet. Han mener en prøveordning bør vare i tre år.

Kristin Halvorsen lover å se på søknaden. -Men jeg får stadig flere motforestillinger fra skole-Norge om at en slik grense kan bidra til å øke fraværet og ikke redusere det. 15 prosents fravær er uansett uakseptabelt hvis det ikke skyldes sykdom, sier Halvorsen i følge Kommunal Rapport.


av Torkelsen, Jan H., publisert 8. august 2012 | Skriv ut siden