Hovedutvalg for kultur og utdanning gjorde det tirsdag klart at Vest-Agder fylkeskommune reiser innsigelse til endringene i vedtektene til Stiftelsen Setesdalsbanen. Fylkeskommune mener at styret i Stiftelsen Setesdalsbanen bør ha fem medlemmer, hvor hver stifter oppnevner en representant. Dette innebærer at de offentlige oppnevnte representantene er i flertall. Fylkeskommunens vurdering i saken er samstemt med Vennesla kommune og Kristiansand kommune. I et møte i vår behandlet styret i stiftelsen forslag til nye vedtekter. Styret vedtok å sende vedlagte forslag til stifterne for uttalelse. Det utsendte forslaget til nye vedtekter legger opp til at det fremover skal oppnevnes tre representanter fra Setesdalsbanens Venner og en fra hver av de øvrige stiftene.

Vest-Agder fylkeskommune er medstifter av Stiftelsens Setesdalsbanen. Øvrige medstiftere er Vennesla kommune, Kristiansand kommune, Setesdalsbanens Venner og Fortidsminneforeningen, Vest-Agder avdeling.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. august 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer