Det samlede besøkstallet til Vest-Agder-museet viser en økning fra året før og er samlet rekord for det konsoliderte museet. Dette til tross for at Gimle gård var stengt i sesongen grunnet brannsikringstiltak. Avdelingene i Mandal, Lista, og på Setesdalsbanen hadde noe økning i besøkstallet i forhold til 2010, mens Kristiansandsavdelingen hadde en markant økning i forhold til de tre foregående år. Økningen her var et resultat av flere ordinære besøkende, og at Kristiansand var gjestehavn for nesten dobbelt så mange cruiseskip som året før. Lista fortsetter den gode utviklingen avdelingen har hatt siden 2009, da fylkeskommunen og Farsund kommune etablerte det nye formidlingsbygget på Nordberg. Dette fremgår av museets årsmelding som nå behandles politisk.

Vest-Agder-museet IKS ble vedtatt opprettet 27. september 2005 som et resultat av arbeidet med museumsreformen i Vest-Agder. Museet ble opprettet ved at syv kulturhistoriske museer i Vest-Agder ble slått sammen til en organisasjon bestående av: Flekkefjord Museum, Listamuseet, Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal Bymuseum, Setesdalsbanen, Gimle Gård og Vest-Agder Fylkesmuseum.

Vest-Agder fylkeskommune eier 50 prosent av Vest-Agder-museet IKS. Øvrige eierandeler er: Kristiansand kommune 20 prosent, Mandal, Vennesla, Flekkefjord og Farsund fem prosent hver og en prosent på hver av de øvrige kommunene i fylket.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer