I samarbeidsavtalen mellom Vest-Agder fylkeskommune og Mandal kommune har realiseringen av Buen Kulturhus vært høyt prioritert av både kommunen og fylkeskommunen. Fylkeskommunen har bistått Mandal med kompetanse både i prosjektutviklingen og i kontakten med staten. Kalkulerte kostnader for kulturhuset var på 226 millioner kroner inkludert tomtekostnader. Fylkeskommunens tilskudd var avtalt til 20 millioner kroner. På grunn av departementets manglende innvilgelse av statstilskudd må nå fylkeskommunen dekke ytterligere 20 millioner kroner som det er gitt garanti for fordi dette var nødvendig for at byggeprosjektet skulle kunne gjennomføres.

Fylkeskommunen har i etterkant at engasjementet for å få bygd kulturhuset Buen blitt involvert i flere prosjekter som følge av samarbeidsavtalene med kommunene. Fylkesrådmann Tine Sundtoft ser det som nødvendig å revidere utbetalingsplanen til Buen kulturhus for å kunne holde de vedtatte årsbudsjettene og prioriteringene som er gitt i økonomiplanen, samtidig som det er progresjon på de øvrige prosjektene som fylkestinget har vedtatt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. oktober 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer