Tirsdag og onsdag i forrige uke var representantene i fylkesutvalget, hovedutvalgslederne og fylkeskommunens sentrale administrative ledelse i Brussel for å få en oppdatering om aktiviteten på Sørlandets Europakontor, hvor fylkeskommunen er en av eierne, og om aktuelle forhold for Vest-Agder i EU-sammenheng. Samtidig deltok representantene i seminarer i forbindelse med EU’s årlige arrangement Open Days. Fylkesordfører Terje Damman, som frontet delegasjonen fra Vest-Agder , betegner besøket i EU-hovedstaden som konstruktivt, innholdsrikt og viktig i forhold til Vest-Agder fylkeskommunes videre internasjonale aktiviteter.

-Det er nyttig for fylkesutvalget, som også er fylkeskommunens internasjonale utvalg å bli oppdatert på hva som skjer innen EU og EFTA, og, ikke minst, få kunnskap om vår egen posisjon i denne sammenheng gjennom Sørlandets Europakontor. Vi har betydelig nytte av vår
Sørlandets Europakontor redegjør om sin virksomhet
Sørlandets Europakontor redegjør om sin virksomhet
representasjon i Brussel og jeg ser for meg at vi vil få enda mer nytte av kontoret fremover, spesielt i tilknytning til arbeidet med oppfylling av mål og aktiviteter knyttet til Regionplan Agder 2020. Vi tenker oss å knytte tettere og jevnere bånd mellom både politisk og administrativ ledelse i fylkeskommunen og Sørlandets Europakontor, sier Damman.

-Under oppholdet i Brussel fikk vi mye god informasjon om flere av de fagområder Vest-Agder fylkeskommune har ansvar for som blant annet regional politikk, utdanning, transport og samferdsel. Det er interessant å konstatere at noen av de utfordringer innen disse områdene en har i EU-landene er noe vi også arbeider for å løse i vårt land. Samtidig har vi har vi fått beskrevet utfordringer i EU-landene som Norge er forskånet fra, sier fylkesordføreren.


av Torkelsen, Jan H., publisert 15. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer