Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet i går hvilke tre av hovedutvalgets medlemmer som i år skal delta i juryen som innstiller på hvem som skal motta Vest-Agder fylkeskulturpris og Frivillighetspris for arbeid med barn og unge i Vest-Agder. De tre valgte er: Benjamin Grønvold (H), Tor Jørgen Tjørhom (SP) og Johan Fredric Berntsen (KrF). Hovedutvalget vil behandle innstillingen fra juryen og fatte endelig beslutning om hvem som mottar prisene senere i høst.

Fylkeskulturprisen er på 50 000 kroner og et kunstverk av Tone Svaland Holberg. Prisen skal være en stimulans for kulturlivet i Vest-Agder. Den blir delt ut til enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner for særlig fortjenstfullt arbeid innenfor rammen av det utvidede kulturbegrepet.

Frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge ble utdelt første gang i 2007. Den er på 25 000 kroner og et kunstverk. Prisen skal være en stimulans til enkeltperson, organisasjon eller gruppe, som med sine ideer og pågangsmot kan vise til utvikling og resultat i barne- og ungdomsarbeid i Vest-Agder.


av Torkelsen, Jan H., publisert 24. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer