Hovedutvalg for kultur og utdanning ble i går orientert om en del eksamensresultater fra videregående opplæring i Vest-Agder. Resultatene ses i forhold til nasjonalt gjennomsnitt. Hovedkonklusjonen er, at sett i lys av de nasjonale resultatene, er eksamensresultatene i Vest-Agder tilfredsstillende. Fellesfag er på landssnittet, realfag betydelig over snittet, mens tverrfaglig eksamen varierer over og under snittet. Innen programfag realfag utmerker Vest-Agder fylkeskommune seg med fysikkresultater som er suverent best i landet for elever som har valgt realfag på høyeste nivå innen studiespesialisering. For samme elevgruppe var resultatet i kjemi nest best i landet. Dette er meget bra for næringslivet i Vest-Agder som har stort behov for realfagskompetanse.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. oktober 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer