Vest-Agder fylkeskommune har de seneste årene samarbeidet med bl.a. kulturminnestiftelsen Heritage of Millennia i Simferopol på Krim om et Svartehavsprosjekt. Hensikten er å studere de gamle forbindelsene mellom Skandinavia og Svartehavsområdet, samt å bygge bro mellom arkeologiske fagmiljøer på begge sider av det tidligere Jernteppet. Tidligere denne måneden gikk en svært vellykket fagkonferanse om temaet av stabelen nær Jalta. Konferansen samlet sentrale jernalderforskere fra de skandinaviske land, Ukraina, Russland, Tyskland, Frankrike, Polen, Ungarn og Slovakia.

Charlotte Fabech- Konferansen og samarbeidet er gull verdt for oss, uttalte Oleg Sharov fra det russiske vitenskapsakademiet i etterkant av arrangementet:
- Vest-Agder fylkeskommune og Heritage of Millennia yter svært viktige bidrag for å bidra til å bryte ned det "jernteppet" som fremdeles består i form av språkvansker og ulike fagtradisjoner. I så måte er samarbeidet banebrytende i europeisk sammenheng.
I konferansen inngikk også en ekskursjon for konferansedeltagerne til goternes gamle hovedstad, Mangup Kale og de arkeologiske utgravningene der.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 19. oktober 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer