Karin Moe Hennie, danser:

karinmoe_bildeKarin Moe Hennie (f. 1976) studerte ved Westerdals School of Communication (2003-06) og pedagoglinjen ved Statens Balletthøgskole (1995- 98).

Hun arbeider først og fremst med kombinasjonen dans og tekst. Som tekstforfatter, dansepedagog og kreativ konsulent framviser hun en imponerende allsidighet innen kunst- og kulturfeltet. Moe Hennie har blant annet tidligere produsert Allergikus Pollus- Den lille Pollenplagen, ei danseforestilling i samarbeid med ABUP (Avd. for barn og unges psykiske helse på Sørlandet sykehus.) Videre har hun i samarbeid med Kilden Dialog, Kreftforeninga og Sørlandet sykehus, laget forestillinga Sukkerspinn av stål. Elleve barn og unge som er pårørende av kreftpasienter fortalte og framførte sine historier i Kilden i 2012.

Karin Moe Hennie ønsker å videreføre sine kunstneriske aktiviteter. Arbeidsstipendet vil hun bruke på nye prosjekter samt skape ei base i kunstnermiljøet på Odderøya. Hennes kunstneriske og sosiale engasjement vitner om en sterk og positiv viljestyrke til glede og inspirasjon for folk i alle aldre.

Ragin Wenk-Wolff, musiker:

Ragin Wenk-Wolff, musikerRagin Wenk-Wolff (f. 1958) er oppvokst i Lindesnes, og etter flere år i utlandet er hun tilbake til sine røtter. Hun er utdannet ved Manhatten School of Music, (1977-79). Norges Musikkhøgskole (1975-77), og Østlandets musikkonservatorium (1974-75). Hun debuterte offisielt i Universitetets Aula i Oslo, i en alder av 17 år. Wenk-Wolff er en anerkjent fiolinist med utstrakt konsertvirksomhet både som solist og kammermusiker i inn- og utland.

Søknaden til arbeidsstipendet gjelder prosjektet Ragin a la mode. Dette er en utvidet konsertopplevelse som benytter videoteknologi for å skape scenografi. Med utgangspunkt i hennes lydbilde lar hun publikum oppleve musikken med alle sanser. Prosjektet er i samarbeid med fotografen Kai-Wilhelm Nessler og scenograf Joachim Schamberger. Prosjektet Ragin a la mode som har sin produksjonsbase i AtelierKai i Mandal, har tre faser.Første fase er påbegynt og omhandler en videoskisse som brukes til å markedsføre prosjektet. Andre fase er å produsere en videobasert scenografi som tilsvarer ei 60 min. lang forestilling. I tredje fase skal denne scenografien inngå i framførelsen, og vises på et stort lerret og utover gulvet på scenen. Wenk-Wolff skal stå plassert inne i den projiserte scenografien. Med sin Stradivarius datert 1689, skal hun sammen med sin pianist, formidle en dynamisk og begivenhetsrik konsert. Et arbeidsstipend vil gjøre det mulig å realisere Ragin a la mode.

av Macdonald, Cheryl, publisert 20. november 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer