Som ein del av samarbeidsavtalen med vennskapsfylket Lääne Virumaa i Estland, gir Vest-Agder fylkeskommune stipend til ein kunstnar. Denne gongen er det 25 år gamle Keio Soomelt, som får 25 000 kroner, for sitt arbeid som dirigent for fleire kor, og for utvikling av kulturlivet gjennom innovative prosjekt. Han er utdanna ved Estonian Academy of Music and Theater Schoolmusic og ved Tallinn Georg Ots Music School choir conducting.

Det har nå gått fire måneder siden bussene i Kristiansand ble mer tilgjengelige for rullestolbrukere. Oppgraderingene på Nettbuss Sør sine busser gjør at rullestolbrukere skal kunne benytte seg av byens busstilbud. Etter at de nye endringene ble innført, har 60 prosent av byens innbyggere tilgang på spesialbygde holdeplasser. I tilegg har de fleste bussene fått montert en rampe montert under gulvet, og dermed enklere muligheter for av- og påstigning. Miriam Ormøy Ibsen (21) er rullestolbruker. Hun er fornøyd med tilretteleggingen som er gjort på bussene, skriver Sørnett i et større oppslag. - Jeg tar en del buss, og er fornøyd med busstilbudet i byen.

av Inga Lauvdal, publisert 13. januar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Dokk Og Fartøyvernsenter Sommeren 2006
  av jto, 06.03.19

  To kulturminneanlegg i Vest-Agder får midler fra Riksantikvarens bevaringsprogram

  Les mer
 • Setesdalsbanen -damplokomotiv
  av jto, 06.03.19

  Setesdalsbanen får økonomisk støtte til istandsetting av rasoverbygg

  Les mer
 • Sørlandets Litteraturpris Logo Small
  av Thorvald Hellum, 05.03.19

  Nominerte forfattere til Sørlandets Litteraturpris 2019

  Les mer