Vest-Agder fylkeskommune utlyser midler til kulturtiltak. Det kan søkes støtte til festivaler, prosjekt, aktiviteter og enkeltarrangement innenfor områder som musikk, scenekunst, visuell kunst, litteratur, idrett og kulturtiltak for barn og unge.

Tilskuddet er først og fremst til kulturtiltak som har regionalt omfang og interesse. Det kan være pilotprosjekt som har overføringsverdi til andre kommuner, lokale kunstnere som er klar for større satsing ut over eget fylke, fylkesomfattende, eller omfatte flere kommuner.

Andre vilkår er at det må være et ikke-kommersielt tiltak, ikke drift til organisasjoner, arrangører kan søke prosjektstøtte eller arrangørstøtte med profesjonelle aktører.

Tilskudd til tverrkulturelle aktiviteter

Hensikten med ordningen er å skape møteplasser i lokalsamfunn på tvers av etnisk og nasjonal opprinnelse. Målet med dette tilskuddet er et virkemiddel for å bedre integrering mellom minoritetsbefolkningen og majoritetsbefolkningen. Aktivitet med flere aktører og samarbeid mellom ulike lokale aktører blir prioritert. Likeså åpne tiltak og prosjekt som når bredt.

Innvandrerstyrte organisasjoner kan også søke om driftstilskudd. Kravet er at de er registrert i brønnøysundregisteret, og at medlemmene har betalt medlemskap.

Søknadsskjema og retningslinjer 

Søknad sendes til postmottak@vaf.no eller til Vest-Agder fylkeskommune, kulturseksjonen, pb. 517 Lund, 4605 Kristiansand

 Vest-Agder fylkeskommune har ulike tilskuddsordninger til kulturtiltak.  Tilskudd til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner er delegert til Vest-Agder barne- og ungdomsråd (www.vabur.no) til Vest-Agder idrettskrets (www.vai.no) og til Vest-Agder musikkråd (www.musikk.no/vest-agder), og www.Rosegardenteaterhus.no. Søknader sendes direkte til dem.

 

av Lauvdal, Inga, publisert 8. februar 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Dokk Og Fartøyvernsenter Sommeren 2006
  av jto, 06.03.19

  To kulturminneanlegg i Vest-Agder får midler fra Riksantikvarens bevaringsprogram

  Les mer
 • Setesdalsbanen -damplokomotiv
  av jto, 06.03.19

  Setesdalsbanen får økonomisk støtte til istandsetting av rasoverbygg

  Les mer
 • Sørlandets Litteraturpris Logo Small
  av Thorvald Hellum, 05.03.19

  Nominerte forfattere til Sørlandets Litteraturpris 2019

  Les mer