Foreningen Transparency Internationals sitt formål er å motarbeide all former for korrupsjon, misbruk av stilling og posisjon, og å fremme åpenhet, ansvarlighet og integritet så vel i privat og offentlig sektor som i sivilsamfunnet. Dette skriver fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe (DEM) i en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman. _Demokratene mener at det viktig og riktig at, Vest-Agder fylkeskommune, nå blir medlem av, Transparency Norge. Støtter ordføreren Demokratene i dette, spør Kleppe.

Han viser til at I Norge rettes oppmerksomheten særskilt mot mangelfull åpenhet og korrupsjon i næringsvirksomhet, kommunal og statlig forvaltning, og politikk. Samtidig arbeides det  for å medvirke til utvikling av institusjonelle ordninger, regelverk og holdninger som sikrer effektiv bekjempelse av korrupsjon.

Fylkesordføreren gir sitt svar når fylkestinget samles til møte i april.

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Birte -Simonsen
  av jto, 07.03.19

  Birte Simonsen MDG: -Plastfri valgkamp?

  Les mer
 • Sørlandsbanen Foto:Jernbanedirektoratet
  av elma11, 27.02.19

  Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!

  Les mer
 • Forside Rapport ATP 2018
  av elma11, 22.02.19

  Belønningsrapporten for 2018 viser nedgang i personbiltrafikken i Kristiansand

  Les mer