I løpet av dagene 13. til 15. mars arrangeres rollespillet miniStortinget for åttende gang på Vågsbygd videregående skole. 169 samfunnsfagelever fra videregående skoler på Agder etablerer et ministorting etter modell av nasjonalforsamlingen i Oslo. I tillegg danner elever fra Vågsbygd og Kristiansand katedralskole Gimle regjering og presidentskap. Det er økonomisk krevende å gjennomføre rollespillet. Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet derfor i sist møte at den økonomiske støtten til miniStortinget økes fra 100 000 kroner til 200 000 kroner i 2013.

Mini Stortinget I 2006 På Vågsbygd Videregående SkoleFormålet med miniStortinget er å øke elevenes kunnskap om og interesse for å delta i de politiske prosesser og organer som utgjør grunnpilaren i vårt demokratiske samfunnssystem.

Tilbakemeldinger fra elever, lærere, gjester og andre som har vært til stede under arrangementet er entydig. Dette er et særdeles bra pedagogisk opplegg og læringsutbytte er formidabelt. Rollespillet har gitt Vågsbygd videregående skole og Vest-Agder fylkeskommune god oppmerksomhet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer