Tredjeklassingen Håkon Homme på Vennesla videregående skole, er klar for finalen i den årlige kjemiolympiaden som arrangeres av Norsk Kjemisk Selskap. Første hinder var å bli blant de 100 beste i landet, og i andre runde måtte man bli blant de 17. Håkon klarte brasene, og skal nå vise hva han kan under landsdelfinalen som foregår i Oslo i mars.

Håkon håper på å bli blant de fire beste i Oslo, noe som vil gi han tur til verdensfinalen som foregår i Moskva i juli. Han er likevel beskjeden på egne vegne, og mener det er mindre realistisk at han klarer dette, og den sindige venndølen poengterer at han allerede er fornøyd med det han har oppnådd så langt.

Noe spesielt treningsopplegg har den kommende olympieren ikke lagt opp til, til det er det for mye annet å holde på med. Likevel trenger faglærer, Magne Strømme, ikke fortvile. Håkon lover å fortsatt jobbe jevnt godt med faget.

På spørsmål om hva som har gjort han så flink i kjemi, mener Håkon at det er evnen til å lære raskt, og se systemer og strukturer. I tillegg innrømmer han å ha en generell interesse for realfag. Uavhengig av resultatene under kjemiolympiaden, satser Håkon på å studere medisin etter videregående.

av Magne Strømme og Gustav Hårtveit, publisert 4. mars 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer