Årets leselystkampanje i Agder starter 1. mai og fortsetter gjennom hele sommeren til 1. september. Alle fra 1. klasse og oppover kan delta.

Stikk en tur innom ditt lokale folkebibliotek for å få et lesepass.

Alle bibliotekene i Agder stempler lesepassene som kvittering på at boka er lest når du leverer den. Du trenger derfor ikke vente til du kommer hjem til ditt eget bibliotek med å levere tilbake en bok du har lest. Du kan fylle ut så mange lesepass du vil.

Lystlesing er avgjørende for å utvikle gode leseferdigheter. Bibliotekene ønsker å bidra til at flere oppdager gleden ved å lese, og Sommerles er en kampanje som skal bidra til dette.

Målet er at alle deltagerne skal lese minimum fem bøker hver. Lesepassene leveres inn etter hvert som de er ferdig utfylt. Passene kan leveres inn på hvilket som helst folkebibliotek i Agder.

Når kampanjen er over blir det diplomfest i alle kommunene. Det blir også premier til de aller heldigste. 

Sommerles har allerede vært arrangert flere ganger av noen bibliotek. Sommeren 2013 er imidlertid første gang alle bibliotekene i Agder er med. Prosjektgruppen som har tilrettelagt Sommerles for bibliotekene i Agder har bestått av Caroline Louise Gabrielsen (prosjektleder) fra Kristiansand folkebibliotek, Torvald Hellum fra Vest-Agder fylkesbibliotek og Mari Senumstad Hauge fra Aust-Agder bibliotek og kulturformidling. 

Kampanjen er dels finansiert av de to fylkesbibliotekene, dels av restmidler etter et tidligere, felles prosjekt der alle bibliotekene bidro.

Kampanjemateriellet (plakater, lesepass, bokmerker og diplomer) er designet av  forfatter og illustratør, Tiril Valeur, mest kjent fra Polly-Esther bøkene. 

Sommerles

 

av kas, publisert 28. april 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • Bokbussen Med Å Markere Bokåret 20+19
  av Torvald Hellum, 27.12.18

  600.000 kroner til å markere Bokåret 2019 i Agder

  Les mer
 • Erik Alfred Tesaker
  av jto, 21.12.18

  Møtet med oppfinneren var tidenes beste arrangementsturne

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer