Vest-Agder fylkeskommune økte antall nytegnede lærekontrakter fra 850 til 1025 i 2012. Økningen medfører over 15 millioner kroner i økte kostnader for fylkeskommunen de to neste årene. Opprettholdes tilsvarende nytegning i 2013, vil fylkeskommunen få en årlig utgiftsøkning på 15 millioner kroner fra 2014.

Underdekning på det fylkeskommunale lærlingbudsjettet og reduksjon i statlige stimuleringsmidler i 2013 har ført til redusert trykk i formidlingsarbeidet. Skal nytegnede lærekontrakter være i henhold til målene i samfunnskontrakten, som innebærer en forpliktelse til å opprette læreplasser, er det behov for å styrke budsjettet betydelig. Dette fremgår av en strategisak for utarbeidelse av fylkeskommunens kommende årsbudsjett og økonomiplan.

Retten til Vg3 i skole, som innebærer et praktisk rettet opplæringsløp, for de som ikke får læreplass, er styrket. Fylkeskommunen har ikke erfaring med Vg3 i skole, men erfaringstall fra andre fylkeskommuner tilsier at 50 prosent av de som ikke får læreplass, takker ja til tilbudet.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. juni 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Fsk 2014
  av jto, 06.02.18

  Velkommen til fag-, svenne- og kompetansebrevutdeling 2018

  Les mer
 • Eilert Sundt Avdeling Lyngdal  Rambøll
  av jto, 26.01.18

  Anbefaler at fylkestinget godkjenner forprosjekt for oppgradert skolebygg i Lyngdal

  Les mer
 • Privatisteksamen Illustrasjon
  av jto, 22.01.18

  Eksamen for privatister og praksiskandidater våren 2018

  Les mer