Fylkeseldrerådet i Vest-Agder har besluttet at Lindesnes Trekkspillklubb skal motta Vest-Agder fylkeskommunes fylkeseldrerådspris. Det er første gang en slik pris deles ut i Vest-Agder. Formålet med prisen er å fremheve de som gjør en ekstraordinær innsats for eldre.. Prisen gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner. Prisen er på 10.000 kroner. Prisutdelingen vil skje på eldredagen 1. oktober i Kongens senter i Kristiansand klokken 11.00. Fylkesordfører Terje Damman vil forestå overrekkelsen av fylkeseldrerådsprisen.

Lindesnes trekkspillklubb ble foreslått som priskandidat av Lindesnes fellesråd for eldre og funksjonshemmede med støtte fra Risdal Touring. I sin begrunnelse for kandidaturet skriver fellesrådet blant annet at trekkspillklubben spiller musikk og opptrer både på både små og store scener og arrangementer og at klubben når ut til mange. Dette gjelder lokalt så vel som nasjonalt og internasjonalt. Det passer godt å gi en fylkespris til en organisasjon som bidrar så bredt og vidt til å gi gode opplevelser og en mer aktiv og glad hverdag for veldig mange eldre.

Risdal Touring skriver at de som reisearrangør har hatt et tett samarbeid med trekkspillklubben. De betegner klubbens musikkstil som folkelig og at det særlig legges vekt på å hente frem gamle melodier som er kjente og kjære for dagens eldre. Trekkspillklubben benytter en hver anledning til å fremme en musikkstil og melodier som appellerer til den voksne og eldre del av den norske Lindesnes Trekkspillklubb På Operataketbefolkning.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. september 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Birte -Simonsen
  av jto, 07.03.19

  Birte Simonsen MDG: -Plastfri valgkamp?

  Les mer
 • Sørlandsbanen Foto:Jernbanedirektoratet
  av elma11, 27.02.19

  Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!

  Les mer
 • Forside Rapport ATP 2018
  av elma11, 22.02.19

  Belønningsrapporten for 2018 viser nedgang i personbiltrafikken i Kristiansand

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Dokk Og Fartøyvernsenter Sommeren 2006
  av jto, 06.03.19

  To kulturminneanlegg i Vest-Agder får midler fra Riksantikvarens bevaringsprogram

  Les mer
 • Setesdalsbanen -damplokomotiv
  av jto, 06.03.19

  Setesdalsbanen får økonomisk støtte til istandsetting av rasoverbygg

  Les mer
 • Sørlandets Litteraturpris Logo Small
  av Thorvald Hellum, 05.03.19

  Nominerte forfattere til Sørlandets Litteraturpris 2019

  Les mer