EU-parlamentet har satt seg spenstige mål for trafikksikkerhetsarbeidet i EU i årene fremover. I følge fagbladet Våre Veger, har EU satt mål som også definerer antall hardt skadde, ikke bare omkomne i trafikken. Hvert år blir 250 000 mennesker alvorlig skadet i trafikken EU. Nå har EU-parlamentet besluttet at antallet skal reduseres med 40 prosent innen 2020.

Parlamentet krever videre at det skal utferdiges planer for å redusere ulykkeantallet av særlig drepte og hardt skadde i byer, samt at det skal foretas analyser av effekten av hva 30 kilometers fartsgrense vil bety i forhold til antall trafikkofre.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stein Inge Dahn
  av jto, 14.03.19

  Vil til livs forurensningen som plastbrøytestikker medfører

  Les mer
 • Åpning Sikkerhetssenter Jon Georg Dale
  av jto, 12.03.19

  Ny sikkerhetshall ved Trafoen i Sørlandsparken åpnet av samferdselsministeren

  Les mer
 • Veiarbeid - Gravemaskin
  av jto, 11.03.19

  Driften av fylkesveiene ble i hovedsak gjennomført som planlagt i 2018

  Les mer