EU-parlamentet har satt seg spenstige mål for trafikksikkerhetsarbeidet i EU i årene fremover. I følge fagbladet Våre Veger, har EU satt mål som også definerer antall hardt skadde, ikke bare omkomne i trafikken. Hvert år blir 250 000 mennesker alvorlig skadet i trafikken EU. Nå har EU-parlamentet besluttet at antallet skal reduseres med 40 prosent innen 2020.

Parlamentet krever videre at det skal utferdiges planer for å redusere ulykkeantallet av særlig drepte og hardt skadde i byer, samt at det skal foretas analyser av effekten av hva 30 kilometers fartsgrense vil bety i forhold til antall trafikkofre.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Tømmerstabel
  av jto, 23.05.19

  Agderfylkene får flere millioner til bedre forhold for tømmertransport

  Les mer
 • Akt Logo
  av jto, 22.05.19

  Svært positiv utvikling for Agder kollektivtrafikk AS

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 22.05.19

  Bompengeopplegget for E39 mellom Lyngdal og Ålgård behandles nå politisk

  Les mer