-Vil fylkesordføreren snarest ta et initiativ overfor den nye klima-og miljøministeren Tine Sundtoft, for å fortgang i arbeidet med å lokalisere og fjerne de kjemiske stridsmidlene og ammunisjonen etter annen verdenskrig, som ligger på havets bunn i Skagerrak, spør fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene i en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman. Svaret får han i fylkestingets møte 6. november.

Kleppe viser til at han I 2008 hadde en interpellasjon om å fjerne giftfaren fra skip med stridsgasser som ble senket i Skagerrak etter annen verdenskrig.  Den daværende fylkesordføreren  utrykte seg den gang enig i at det var grunn til bekymring over situasjonen langs sørlandskysten. -Fylkestinget fulgte opp og ba om en oppfølging hvor en vil be sentrale myndigheter foreta en ny og oppdatert kartlegging av giftgassforekomstene med formål om å få gassene fjernet. Meg bekjent har lite - eller ingenting konkret blitt gjort, konstaterer Kleppe.

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. oktober 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Birte -Simonsen
  av jto, 07.03.19

  Birte Simonsen MDG: -Plastfri valgkamp?

  Les mer
 • Sørlandsbanen Foto:Jernbanedirektoratet
  av elma11, 27.02.19

  Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!

  Les mer
 • Forside Rapport ATP 2018
  av elma11, 22.02.19

  Belønningsrapporten for 2018 viser nedgang i personbiltrafikken i Kristiansand

  Les mer