Fylkeskommunen støtter Alcoa Norges utvikling av den nye "Carbothermiske Aluminiumprosessen", som regnes som det viktigste klimaprosjektet i fylket for tiden. Dette kommer frem i samarbeidsavtalen med Farsund kommune 2013-2016 som ble godkjent av fylkestinget på onsdag.

Avtalen som ble lagt frem for fylkestinget er første samarbeidsavtale mellom Vest-Agder fylkeskommune og Farsund kommune. Fylkeskommunen ønsker at avtalen skal bidra til å iverksette målene i Regionplan Agder 2020, hvor klima er ett av fem satsingsområder.

Alcoa Norge utvikler en karbotermisk metode, som har som mål om 30 prosent energieffektivisering. En slik energibesparelse vil ha store økonomiske og klimamessige fordeler. Om teknologien blir utviklet vil dette endre måten verden vil produsere aluminium på. Samtidig vil den karbotermiske metoden gi fremtidige muligheter for en fullstendig CO2-rensing av hele prosessen.

Les vår tidligere omtale av saken her.

av Richardsen, Wanja, publisert 6. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer