Fylkeskommunen støtter Alcoa Norges utvikling av den nye "Carbothermiske Aluminiumprosessen", som regnes som det viktigste klimaprosjektet i fylket for tiden. Dette kommer frem i samarbeidsavtalen med Farsund kommune 2013-2016 som ble godkjent av fylkestinget på onsdag.

Avtalen som ble lagt frem for fylkestinget er første samarbeidsavtale mellom Vest-Agder fylkeskommune og Farsund kommune. Fylkeskommunen ønsker at avtalen skal bidra til å iverksette målene i Regionplan Agder 2020, hvor klima er ett av fem satsingsområder.

Alcoa Norge utvikler en karbotermisk metode, som har som mål om 30 prosent energieffektivisering. En slik energibesparelse vil ha store økonomiske og klimamessige fordeler. Om teknologien blir utviklet vil dette endre måten verden vil produsere aluminium på. Samtidig vil den karbotermiske metoden gi fremtidige muligheter for en fullstendig CO2-rensing av hele prosessen.

Les vår tidligere omtale av saken her.

av Richardsen, Wanja, publisert 6. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Næring

 • Gründeruka 18
  av jto, 17.10.18

  Bli med på Gründeruka Agder 12. – 18. november

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Birte -Simonsen
  av jto, 07.03.19

  Birte Simonsen MDG: -Plastfri valgkamp?

  Les mer
 • Sørlandsbanen Foto:Jernbanedirektoratet
  av elma11, 27.02.19

  Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!

  Les mer
 • Forside Rapport ATP 2018
  av elma11, 22.02.19

  Belønningsrapporten for 2018 viser nedgang i personbiltrafikken i Kristiansand

  Les mer