Svartefela

- en danseforestilling basert på sagn og historier rundt den mystiske svarte fela.

Kilden, Kristiansand 25. april, kl. 19.30

SVARTEFELA

Egdedans fremfører det lokale sagnet om den mystiske svarte fela – en fele som bestandig førte med seg slåsskamp og uro når den ble spilt på. Men var det virkelig fela selv som var skyld i all uroen? Med utgangspunkt i lokale dansetradisjoner og sang fortelles sagnet på nytt gjennom dans og rytmisk uttrykk. Det er en dramatisk historie om ungdommelig glede, mistenksomhet, rykter, tro, kjærlighet og vond brå død.

I løpet av tre år har ungdommer i hele Vest-Agder fått møte den folkelige dansen gjennom folkedansprosjektet Egdedans, som er en del av det landsdekkende prosjektet Bygda dansar. Bygda dansar er nyskapende og grensesprengende, men har samtidig rot i tradisjonsmaterialet og fører videre lokal dansekunnskap. Svartefela er sluttforestillingen til Egdedans.

Jimmy Meurling - regissør, koreograf
Torill Steinjord - koreograf
Birgitte Norsen - kostyme
Erlend Viken, Jens Linell og Margit Myhr - musikere

 

FORESTILLINGER:

Kilden, Kristiansand 25.april, kl. 19.30.

Riksscenen, Oslo 03. mai, kl. 19.00.

 

Egdedans er Bygda dansar sitt delprosjekt i Vest-Agder. Bygda dansar er et nasjonalt folkedanseprosjekt hovedsakelig rettet mot ungdom fra 15 til 19 år. Prosjektet drives av Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Egdedans har økonomisk støtte fra Kulturdepartementet og Vest-Agder fylkeskommune.


  

 

av Ikdal, Irene, publisert 11. april 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer