Samling med kommunale kultursjefer:
Johan Kaggestad, mest kjent som sportskommentator, var en engasjert foredragsholder for de kommunale kultursjefene i Vest-Agder i går. Han har sjøl bygd opp en kulturetat i Modum i sin tid og kjenner utfordringene mange kommuner har.

Kaggestad har en mangfolding bakgrunn. Også musikkutdanning, i tillegg til å være økonom og leder- og organisasjonsutvikler. Han brukte mye tid på å snakke om ledelse, nettverksarbeid og gleden ved å ta sjanser og lykkes. Gode ledere skal være mye sammen med folka de leder, og ansatte må kunne spille på lag og bidra til felles mål om de velger å være på laget.

Andre tema som ble tatt opp var presentasjon og informasjon av tre av kompetansesentrene i Agder, Kirsten Bonnen Rask fra Sørnorsk Filmsenter, Irene Gressli Haugen fra Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Kjetil Nordhus kom fra SØRF, Sørnorsk kompetansesenter for musikk.

Kultursektoren er organisert på svært ulike måter i kommunene. Det kan være behov for å komme sammen på tvers av kommunegrenser for å utveksle erfaringer og å bli kjent. Det var stemning for å ha et slikt møte eller seminar minst en gang i året. Og juni var ei fin tid. Møtet var på Grønt Senter på Odderøya.

 

av Inga Lauvdal, publisert 19. juni 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Pengeseddelbunke
  av jto, 22.05.19

  Vel 6,5 spillemiddelmillioner til nærmiljøanlegg i Vest-Agder

  Les mer
 • Setesdalsbanen Sommeren 2019
  av jto, 15.05.19

  Sesongåpning på Setesdalsbanen

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer