Samling med kommunale kultursjefer:
Johan Kaggestad, mest kjent som sportskommentator, var en engasjert foredragsholder for de kommunale kultursjefene i Vest-Agder i går. Han har sjøl bygd opp en kulturetat i Modum i sin tid og kjenner utfordringene mange kommuner har.

Kaggestad har en mangfolding bakgrunn. Også musikkutdanning, i tillegg til å være økonom og leder- og organisasjonsutvikler. Han brukte mye tid på å snakke om ledelse, nettverksarbeid og gleden ved å ta sjanser og lykkes. Gode ledere skal være mye sammen med folka de leder, og ansatte må kunne spille på lag og bidra til felles mål om de velger å være på laget.

Andre tema som ble tatt opp var presentasjon og informasjon av tre av kompetansesentrene i Agder, Kirsten Bonnen Rask fra Sørnorsk Filmsenter, Irene Gressli Haugen fra Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Kjetil Nordhus kom fra SØRF, Sørnorsk kompetansesenter for musikk.

Kultursektoren er organisert på svært ulike måter i kommunene. Det kan være behov for å komme sammen på tvers av kommunegrenser for å utveksle erfaringer og å bli kjent. Det var stemning for å ha et slikt møte eller seminar minst en gang i året. Og juni var ei fin tid. Møtet var på Grønt Senter på Odderøya.

 

av Inga Lauvdal, publisert 19. juni 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer