Samling med kommunale kultursjefer:
Johan Kaggestad, mest kjent som sportskommentator, var en engasjert foredragsholder for de kommunale kultursjefene i Vest-Agder i går. Han har sjøl bygd opp en kulturetat i Modum i sin tid og kjenner utfordringene mange kommuner har.

Kaggestad har en mangfolding bakgrunn. Også musikkutdanning, i tillegg til å være økonom og leder- og organisasjonsutvikler. Han brukte mye tid på å snakke om ledelse, nettverksarbeid og gleden ved å ta sjanser og lykkes. Gode ledere skal være mye sammen med folka de leder, og ansatte må kunne spille på lag og bidra til felles mål om de velger å være på laget.

Andre tema som ble tatt opp var presentasjon og informasjon av tre av kompetansesentrene i Agder, Kirsten Bonnen Rask fra Sørnorsk Filmsenter, Irene Gressli Haugen fra Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Kjetil Nordhus kom fra SØRF, Sørnorsk kompetansesenter for musikk.

Kultursektoren er organisert på svært ulike måter i kommunene. Det kan være behov for å komme sammen på tvers av kommunegrenser for å utveksle erfaringer og å bli kjent. Det var stemning for å ha et slikt møte eller seminar minst en gang i året. Og juni var ei fin tid. Møtet var på Grønt Senter på Odderøya.

 

av Inga Lauvdal, publisert 19. juni 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Dokk Og Fartøyvernsenter Sommeren 2006
  av jto, 06.03.19

  To kulturminneanlegg i Vest-Agder får midler fra Riksantikvarens bevaringsprogram

  Les mer
 • Setesdalsbanen -damplokomotiv
  av jto, 06.03.19

  Setesdalsbanen får økonomisk støtte til istandsetting av rasoverbygg

  Les mer
 • Sørlandets Litteraturpris Logo Small
  av Thorvald Hellum, 05.03.19

  Nominerte forfattere til Sørlandets Litteraturpris 2019

  Les mer