Kvinners valgfrihet står sentralt i debatter om likestilling. Men valgfrihet til hva? Under Arendalsuka tar noen av Norges mest sentrale politikere debatten om hvorfor kvinner fortsatt er dårligere representert i politikk og maktposisjoner i samfunnslivet. 14.august klokken 14.00 går debatten på Arendal bibliotek.

Tema
Kvinner som jobber fulltid er mer engasjert i politikk og samfunnsspørsmål enn de som prioriterer familieliv og hjemmesfære, viser en rapport fra Agderforskning publisert i 2013. Man får altså ikke mer tid til politiske verv av å jobbe mindre. Trenger vi kvinnene i det politiske liv – og hvordan får man dem i så fall på banen? Hvilke løsninger presenterer ulike politiske partier på valgfrihetens dilemma?

Bakgrunn
Forsker May-Linda Magnussen fra Agderforskning presenterer funn fra prosjektrapporten Kvinners politiske interesse og deltakelse som kom i forbindelse med Stemmerettsjubileet i 2013, og legger grunnlaget for debatten om valgfrihet og deltakelse i norsk politikk og samfunnsliv.

Deltakere
Loveleen Brenna, som ledet Kvinnepanelet 2010, leder debatten hvor barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP) møter likestillingsombud Sunniva Ørstavik, tidligere likestillingsminister Anniken Huitfeldt (AP) samt Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Bjørnar Moxness (Rødt).

Arrangementet inngår i programmet for Arendalsuka, og er åpent for alle som er interessert! Det regionale prosjektet Likestilling som regional kraft, Vest-Agder fylkesbibliotek, Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Arendal bibliotek samarbeider om debatten, og arrangementet gjennomføres på Arendal bibliotek 14. august 2014 kl 14-15.30. 

av gbl, publisert 13. august 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer