Agderprosjektet
© Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Fylkeskommunen gir sin tilslutning til "Agderprosjektet – En god start for alle" og ønsker å bidra aktivt inn i prosjektorganisasjonen, i tillegg til et økonomisk tilskudd. Dette kom frem i gårsdagens møte i fylkesutvalget.

(Bilde: ©Universitetet i Stavanger)

Bakgrunn
Saken har tidligere vært behandlet i Hovedutvalg for kultur og utdanning, hvor saken endte med utsettelse i påvente av Norges forskningsråds eventuelle tilslutning til prosjektet. Nå er prosjektet støttet av forskningsrådets FINNUT-program, noe som innebærer at kvaliteten på forskningsprosjektet er godkjent av uavhengige internasjonale fageksperter.

Slik bidrar fylkeskommunen
Fylkeskommunen har nå vedtatt å delta aktivt inn i prosjektet, i tillegg til å bidra med et økonomisk tilskudd som fastsettes nærmere under behandlingen av årsbudsjettet 2015. I vedtaket står det videre at Agderprosjektet må ha god forankring i de kommunene som deltar. Dette innbefatter at kommuner og barnehageeier må bidra finansielt.

Målsetting
Agderprosjektet skal tilby femåringer i barnehage et læringsopplegg med et betydelig større fokus på læring enn det som er vanlig i norske barnehager i dag. Målsetningen med prosjektet er å sikre at barn i større grad har samme læringsgrunnlag ved skolestart, og dermed likere muligheter for å lykkes i utdanningsløpet og arbeidslivet.

Prosjektet varer i 5 år og er et ledd i arbeidet mot målsettingene i Regionplan Agder 2020.

av Richardsen, Wanja, publisert 17. september 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer
 • Kokkekonkurranse På Sam Eyde Vgs.
  av jto, 12.11.18

  Imponerende kvalitet på kokke- og servitørkonkurranse for lærlinger

  Les mer

Siste fra Regionalutvikling

 • Gründeruka 18
  av jto, 17.10.18

  Bli med på Gründeruka Agder 12. – 18. november

  Les mer
 • E¤lectric City Agder
  av jto, 10.10.18

  Vil fortsette arbeidet med å gjennomføre Electric City Agder med endret navn

  Les mer
 • Heiplansamling 2018 Øystein Kristensen Presenterer Data Fra Villreinprosjektet
  av bal, 13.09.18

  Vellykket Heiplansamling i Åseral

  Les mer